Jonas Holmberg blir ny chef för Kalmar konstmuseum!

Jonas Holmberg har utsetts till ny museichef för Kalmar konstmuseum. Han är för närvarande konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival och tillträder tjänsten den 1 april 2024.

– Jag är förväntansfull och tacksam för förtroendet att få leda ett så spännande och viktigt museum med Sveriges kanske vackraste utställningsrum. Jag upplever att Kalmar konstmuseum syresätter hela regionen och ser nu fram emot att möta publiken och tillsammans med teamet utforska husets konstnärliga möjligheter, säger Jonas Holmberg.

Jonas Holmberg har lång erfarenhet av att leda en internationell kulturorganisation efter tio år som konstnärlig ledare för Göteborg Film Festival. Tidigare har han bland annat arbetat som kulturskribent för Expressen och grundat kulturtidskriften FLM. Han har styrelseuppdrag i Konstnärsnämnden och Ganneviksstiftelsen, är utbildad vid Stockholms universitet och uppvuxen i Kalmar.

– Vi är mycket glada att kunna anställa Jonas Holmberg som museichef på Kalmar konstmuseum, Jonas har presenterat nya idéer och en spännande framtid för vår verksamhet. Han är en erfaren ledare som kan fortsätta det goda arbetet och utveckla alla delar av vår verksamhet, säger Peter Adolfsson, ordförande i Kalmar konstförening.

Jonas Holmberg tillträder sin tjänst 1 april och efterträder Bettina Pehrsson som går till en ny roll som arkivchef på Designarkivet i Pukeberg.

Foto: Maja Kristin Nylander