Konstkollo 2022

Är du mellan 10-15 år och nyfiken på konst? Ta chansen att experimentera och laborera med olika material, tekniker och uttryck tillsammans med våra konstnärer i sommar!

Konstkollo arrangeras i år på tre olika platser i Kalmar län: Mönsterås, Södermöre och Borgholm. Det är kostnadsfritt att delta och vi bjuder på lättare fika, men ta med egen lunch och oömma kläder.

Läs mer om varje plats här nedanför!

Mönsterås – fullbokat

Hembygdsgården, Mönsterås, 20-23 juni, klockan 10–16

Tillsammans med konstnären Anna-Linda Gabriel kommer vi att undersöka det roliga, spännande och gåtfulla i Stranda hembygdsförenings fantastiska samling. Vi gör konstverk och fanzine och visualiserar framtiden.

I samarbete – Kalmar konstmuseum, Stranda Hembygdsförening Mönsterås och Mönsterås kommun

SÖDERMÖRE – INSTÄLLT

Fritidsgården Hobban, 20-23 juni, klockan 10.30–15

Hur ser platser och rum ut för barn och unga? Finns det lekbar konst? Tillsammans med konstnären Johanna Strand tittar vi under en vecka närmare på konsten som finns omkring oss där vi bor. Vi pratar om varför vi har konst utomhus och hur vi vill att den ska se ut. Så är du ung och nyfiken på konst ta chansen och experimentera och laborera med olika tekniker och material!

Anmäl dig senast 13 juni till: KONSTLABBET@KALMARKONSTMUSEUM.SE

I samarbete – Kalmar konstmuseum och Kalmar kommun

BORGHOLM

Kulturskolan i Borgholm, 27 juni – 1 juli, klockan 11–15

Hur ser platser och rum ut för barn och unga? Finns det lekbar konst? Tillsammans med konstnären Marlene Lindmark tittar vi under en vecka närmare på konsten som finns omkring oss där vi bor. Vi pratar om varför vi har konst utomhus och hur vi vill att den ska se ut. Så är du ung och nyfiken på konst ta chansen och experimentera och laborera med olika tekniker och material!

Anmäl dig senast 20 juni till: KONSTLABBET@KALMARKONSTMUSEUM.SE

I samarbete – Kalmar konstmuseum och Borgholms kommun