Bli en del av Kultureliten!

Kulturtant logga 2017

Delta i tre tuffa grenar kultur på en och samma dag. Rusta dig med hatt och paraply för nu är det premiär för Kulturtant™. Eventet är öppet för alla men namnet står som en hyllning till den grupp som alltid varit de första att stötta oss.

Kulturtant2017 går av stapeln söndagen 29/10 och tar sig an såväl formgivning, arkitektur som musik. Delgrenarna är föreläsning, stadsvandring och konsert.

Med start klockan 16 på Kalmar konstmuseum sker en djuplodande och utforskade visning av utställningen Designarkivet A-Ö där konstvetaren Sara Hemmingsson och illustratören Pernilla Frid, som deltagit i arbetet med utställningen, berättar mer än någonsin om skisserna och formgivarna. Efter kaffe med dopp följer en spännande stadsvandring under sakkunnig ledning av konsthistorikern Fred Johanson. Det blir en matpaus på Kalmar Teater innan kvällens avslutande kulturgren – En konsertspelning av den kommande musikalen Hitkommarna, som handlar om dagens immigration och är uppföljare till succén Hemstannarna. Sammanlagt utgör Kulturtant en utmaning för den som vill testa sig själv och upptäcka hur mycket kultur det kan rymmas under en hatt.

Deltagarbevis inklusive alla entréavgifter, kaffe med dopp och en matpaus kan bara köpas i Kalmar konstmuseums kassa tom 27/10.

Ordinarie pris 425:-
med Teaterpass 395:-
med medlemskap i Kalmar konstförening 375:-
med Teaterpass och medlemskap i Kalmar konstförening 345:-
Antalet platser är begränsat.