Är du vår nya chef?

Exteriör Kalmar konstmuseum

Kalmar konstmuseum söker MUSEICHEF

Kalmar konstmuseum är ett regionalt museum med en internationell profil och en ambitiös utställningsverksamhet som uppmärksammas långt utanför länets gränser. Förutom konstmuseet består verksamheten av Designarkivet i Pukeberg och konstkonsulenten i Kalmar län.

Museets arbetar för att skapa ett rikare liv för invånarna i Kalmar län genom att vara ett initierat och tongivande forum för konst och design som även kan presentera det som händer på den internationella konstscenen. Museet ska vara en aktiv del i samhället och se till att regionens konst- och designarv är tillgängligt för alla och används för ett kreativt och kritiskt samtal om samtiden. Mer information om museets verksamhet och mål finns på www.kalmarkonstmuseum.se.

Kalmar konstmuseum är regionalt museum för Kalmar läns 12 kommuner. Verksamheten finansieras med offentliga medel främst från Kalmar läns landsting, länets kommuner och Statens kulturråd. Kalmar Konstförening är huvudman för verksamheten.

Som museichef ansvarar du för konstmuseet i Kalmar, Designarkivet i Pukeberg, konstkonsulenten samt Kalmar konstförenings samlingar. Ditt ansvar omfattar konstnärlig inriktning, verksamhet, ekonomi och personal. Personalstyrkan motsvarar idag ca 9 heltidstjänster.

 

Hur vi tänker oss att din yrkesbakgrund ser ut

Du ska ha en för verksamheten relevant utbildning på akademisk nivå, eller motsvarade, och ha god kännedom om den samtida konstscenen, både nationellt och internationellt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på konstmuseum eller liknande institution.

Du ska ha erfarenhet av projektkonceptualisering och utställningsproduktion med goda resultat och du behöver ha intresse och engagemang för att göra samtidskonst tillgänglig även för barn och unga. Du ska ha dokumenterad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska och bör ha vana av att uppträda i olika offentliga sammanhang. Du bör även ha erfarenhet av att sätta, hålla och styra utifrån budget, samt erfarenhet av att finna och arbeta med externa finansiärer.

 

Vad som kommer att krävas av ditt ledarskap

Vi söker dig som är en drivande och utåtriktad person, intresserad både av visionärt utvecklingsarbete och av att förvalta. Du ska ha tidigare erfarenhet av välfungerande personalansvar och arbetsledning, vara en tydlig chef som också får dina medarbetare att växa.

 

Ditt sätt att samarbeta

Du behöver ha god förmåga att samarbeta med andra och vara intresserad av möten inom nya ämnesområden och med nya människor. Vi tänker oss att du bär med dig etablerade nätverk in i rollen men att du också kan förvalta och utveckla de kontakter som museets har. Vi ser framför oss att du är en person med ett tydligt samhällsengagemang och att det kommer till uttryck i ditt arbete.

Vi söker dig som brinner för att leda våra verksamheter. Vi gör vårt urval oberoende av sökandes oavsett kön, ålder, etniska tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsvariation.

 

Anställningsfakta

Anställningen som museichef är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Vill du veta mer? Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av museichef Joanna Sandell, telefon 070-1437690 och Kalmar Konstförenings styrelseordförande Maria Lindmark, telefon 0708-554246 el. epost mmlindmark@gmail.com

Personalrepresentant Sara Hemmingsson, telefon 0480-426275

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev samt löneanspråk senast den 8 april 2018 till Kalmar konstmuseum, Stadsparken, 392 33 Kalmar.