Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

En ko berättar – workshop i ekopoesi

23 februari9 mars

En porträttfotografi av en ko

“En ko berättar” är en workshop i samband med Kalmar konstmuseums utställning The Museum of the History of Cattle. I Laura Gustafsson och Terike Haapojas utställning utforskas världshistorien från kons perspektiv. Hur upplever kor världen och hur ser de på människors beteenden genom historien? Gustafsson&Haapoja tar med besökaren på en alternativt historisk utställning där djur och människor båda kämpar.

I skrivarverkstaden “En ko berättar” tar vi ett dopp i världen som den upplevs av kor. Med hjälp av en kort läsning och en skrivövning skriver deltagaren en text i vilken en ko gestaltas.  Skrivarverkstaden tar avstamp från den så kallade ekopoesin – dikter som har ett fokus på relationen mellan människor och natur, men den kan också vara lyrik där naturen gestaltas med en egen röst. Under tre olika tillfällen använder vi poesi för att utforska världen enligt en ko genom följande teman: ljud/språk, mat/konsumtion, landskap/gemenskap.

Du får delta i flera skrivarverkstäder, men vi har ett begränsat antal av 6 deltagare för varje tillfälle. Ett intresse för poesi och språk är den enda som krävs. Anmäl dig till info@kalmarkonstmuseum.se med ditt namn och de datum där du vill medverka.

“En ko berättar” kommer att hållas på Microsoft Teams. Vi kommer att skicka ett instruktionsmejl kring detta, men du kan redan i förväg registrera dig här https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-teams/free.

Verkstaden hålls av Niels Vonberg, besöksvärd och pedagog på Kalmar konstmuseum.

En ko berättar om ljud: 23 feb 1700-1830

En ko berättar om mat: 2 mar 1700-1830

En ko berättar om landskap: 9 mar 1700-1830

Anmälan skickas till: info@kalmarkonstmuseum.se
(ingen avgift för medverkan)

 

Foto: Gustafsson&Haapoja

Detaljer

Börjar:
23 februari
Slutar:
9 mars
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Online

Arrangör

Kalmar konstmuseum