• Detta evenemang har redan ägt rum.

Illustrerade utanförskap och kodade meddelanden – Samkönat begär i konsten

4 september klockan 18.0019.30

Bild på Emil Åkerö
Under Kalmarsund Pride, 2–7 september, bjuder vi in till en kväll med kulturvetaren Emil Åkerö. Det blir en föreläsning om hur samkönat begär har gestaltats under tider då det var förbjudet eller tabu och vilka spår det lämnat efter sig i konsten, i konstnärskapet och livet.
Föreläsningen har utgångspunkt bland annat de svenska konstnärerna Eugène Jansson och Gösta Adrian-Nilsson, den finska illustratören Tom of Finland, skulptörerna Emma Stebbins och Sigrid Blomberg samt konstnären Lotte Laserstein. Föreläsningen blandar teoretiska resonemang med praktiska exempel samt anekdoter.
Emil Åkerö är född och uppvuxen i Västervik och är verksam skribent och föreläsare inriktad på gestaltningen av HBTQ-personer. Emil är utbildad kulturvetare med en bakgrund museipedagog, forskningsassistent och projektledare.

Evenemang Kategori: