• Detta evenemang har redan ägt rum.

Onsdagskonst: Klarsyn

4/2 klockan 18.30

Johanna Karlin, Unobstructed lines of vision, 2014, foto: Michelangelo Miskulin

Klarsyn – samtal kring hur vi ser på föremål i det offentliga rummet och hur vi använder dem. Mingel med bar från 17.30

Konstnären Johanna Karlin ifrågasätter hur vi organiserar vår omgivning och hur det påverkar våra rörelser och erfarenheter. I sin utställning som nu pågår på Kalmar konstmuseum har Johanna Karlin fört samman vanliga föremål, som bänkar, växter och kontorsmöbler. Allt är lånat från de platser som hon varit på i sina många yrkesroller. Alla föremålen kommer också från offentligt finansierade institutioner i Kalmar, så på så sätt är de vår gemensamma egendom.

Förutom Johanna Karlin deltar inbjudna samtalsgäster:
Gunnar Sandin, forskare från Lunds Universitet inom design-, arkitektur- och konstteori. Hans forskning rör bland annat hur städer omformas och utformas, samt hur vi som medborgare har möjlighet att påverka städers utformning.
Catharina Gabrielsson är arkitekt och biträdande lektor i urbanteori på Arkitekturskolan KTH, hon är verksam kritiker och kulturskribent kring ämnen i gränssnittet mellan arkitektur, konst och stadsutveckling.

Läs mer om utställningen Unobstructed lines of vision

Evenemang Kategorier:
,