Konstföreläsningar i höst

16 september14 oktober

100kr – 200kr
Van Goghs Vetefält med Cypresser

Nu har vi äntligen kunnat sätta nya datum för Fred Johansons konstföreläsningar som blev inställda våren 2020!

Vår konsthistoriker Fred Johanson föreläser sedan många år om olika aspekter inom konst och arkitektur från historien och samtiden.

Vid tre tillfällen i höst gör han nedslag i konsthistorien, både här hemma och utomlands.

Föranmäl dig till hela serien (200kr) eller betala i dörren på dagen (100kr/föreläsning). Föranmälan görs till info@kalmarkonstmuseum.se

(Begränsat antal platser.)

De som har kvar sin anmälan och innestående avgift från den inställda kursen våren 2020, behåller sin plats.

16 september kl 17.00
Vincent van Gogh 1853-1890

30 september 17.00
Kulturresa mellan Vänern och Vättern

14 oktober 17.00
Florens med Uffizierna

Föranmälan görs till: info@kalmarkonstmuseum.se

Om Fred Johanson

Fred är en omtyckt och erfaren föreläsare och har sedan 70-talet hållit kurser i konsthistoria, arkitektur och Kalmar stads historia.

Fred har även tjänstgjort som chefsguide på Kalmar slott och genomfört ett stort antal stadsvandringar i Kalmar. I sina föreläsningar blandar han gammalt och nytt inom konst och arkitektur och illustrerar rikligt med bilder.

Bild: Vincent van Gogh, Vetefält med Cypresser, 1889

Börjar: