Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sydosten United 2022: Inspirationsföreläsning med Jonas Liveröd

30/3 klockan 18.0019.30

Porträtt på konstnären Jonas Liveröd mot en röd bakgrund

Sydosten United har i år temat Vårt Nationalmuseum. För att mötas i funderingar runt temat bjuder vi in till två föreläsningar under våren.

Den första blir en inspirerande kväll med konstnären Jonas Liveröd där han berättar mer om sin praktik, om att vara ”materialotrogen” och ständigt prova nya uttryck och sammanhang och inte minst om Luftslottet – projektet i Ågårdskvarn i Västergötland där konst och vetenskap, samlande och kuriosa, fakta och fiktion möts.

Jonas Liveröd har länge intresserat sig för samlande och hur det påverkats i en digitaliserad tid. Vad händer med värdet av ting i en alltmer digitaliserad värld? Vad väljer vi att samla på? Vilka saker är det som väcker vår nyfikenhet? Och vad säger det om oss?

Vi hoppas tillsammans med Jonas Liveröd väcka nya tankar som du kan ta med dig i förberedelserna för Sydosten United och temat Vårt Nationalmuseum. Bild och form spelar en viktig roll i samlandet, i hur det skapar vår historia men också vår identitet och tillhörighet.

Det är fritt inträde till föreläsningen, men förbokning krävs. Skicka din anmälan till info@kalmarkonstmuseum.se

Varmt välkommen!

 

Om Jonas Liveröd:

Jonas Liveröd arbetar tvärkulturellt och har efter många års arbete som konstnär, föreläsare och curator i olika delar av Europa slagit sig ner i Ågårdskvarn i Västergötland. Hans arbete definieras av ett ständigt utforskande av nya material, metoder och idéer. Jonas Liveröd är själv en entusiastisk samlare och har bland mycket annat hållit föreläsningar och workshops om samlandets magi.

Läs mer om Jonas Liveröd här eller följ honom på instagram.

Detaljer

Datum:
30/3
Tid:
18.00–19.30
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum