• Detta evenemang har redan ägt rum.

Sydosten United 2022: Inspirationsföreläsning med Maria Forneheim

4/5 klockan 18.0019.30

Porträttfoto av Maria Forneheim i svart blus

Sydosten United har i år temat Vårt Nationalmuseum. För att mötas i funderingar runt temat bjuder vi in till två föreläsningar under våren.

Efter Jonas Liveröds föreläsning i mars ger nu Maria Forneheim, enhetschef för utställningar och samlingar på Röhsska museet i Göteborg, ett perspektiv på samlande från konstinstitutionens synvinkel.

Maria Forneheim berättar om museets samlingsarbete med fokus på nyförvärv till samlingarna. Hon delar med sig av museets nya kriterier för förvärv och beskriver möjligheterna dessa skapar för museets verksamhet och samlingar.

Samlande är en av utgångspunkterna inför årets Sydosten United och temat Vårt Nationalmuseum. Samlandet skapar vår historia, vår identitet och vår tillhörighet, och i det spelar bild och form en viktig roll.

Vi hoppas att det ska fortsätta ge dig inspiration och väcka nya tankar att ha med dig i förberedelserna inför Sydosten United 2022.

Det är fritt inträde till föreläsningen, men förbokning krävs. Skicka din anmälan till info@kalmarkonstmuseum.se

Varmt välkommen!

Evenemang Kategorier: