Sydosten United: Visning med gäster

11/1 klockan 14.00

Lena Håkansons verk: Alla kan inte vara en ung entreprenör

Design, slöjd och konsthantverk är ett aktivt görande men också ett uttryck och ett universellt språk. Vad säger objekten? Hur har de skapats och hur kan vi läsa dem? Vad kan vi förstå och upptäcka genom den kommunikation som genom materialet uppstår i mötet med verken?

Vid två tillfällen under utställningsperioden för Sydosten United bjuder vi in till specialvisningar. Vi kallar dem Visning med Gäster och tillsammans med curator och några av de konstnärer som deltar i Sydosten United fördjupar vi oss i utvalda verk och teman i utställningen. Visningarna ingår i biljettpriset och ingen föranmälan krävs.

Årets jury fångades av de utvalda bidragens magiska vardaglighet och i sin motivering skrev de “Ur vardagen tar tingen och föremål sin form genom göranden, materialitet, skaparlust och humor. Men där framträder även teman om liv och död och berättelser om det sköra och starka i att vara människa.”

Vi har låtit oss inspirerats av deras motivering och de två tillfällena av Visning med Gäster har olika ledmotiv och samtalsfokus.

11/1 Empowerment, form, funktion och berättelser

Slöjd och konsthantverk är ett arbetsfält där omsorgsfullt skapade objekt förenar funktion, form och berättelser – objekt som ofta ges utrymme i vår vardag och som finns där både för att förgylla, bekräfta och ifrågasätta oss själva och vår omvärld.  Den 11/1 bjuder vi till Visning med Gäster med konstnärer som skapat styrkebärande vardagsobjekt. Det är föremål som kan trösta, stötta och resa en uppmuntrande knuten näve för en bättre tillvaro – både fysiskt och psykiskt. Empowerment i form, funktion och vardag!

Bild: Lena Håkanson, Alla kan inte vara en ung entreprenör

Evenemang Kategori: