Täljverkstad: Onödor och Nödvändor

13 november klockan 15.3017.30

100:-
Ett verk av Niclas Hallberg

Vad kan det bli av ett stycke färskt trä? Något användbart eller bara något för lusten att skapa? Välkommen till en introduktion i den sköna konsten att skära i trä med Niclas Hallberg, en av deltagarna i Sydosten United.

Du får testa några enkla täljtekniker som är användbara och säkra, och inspireras till ett fortsatt utforskande av träets möjligheter.

Vi bjuder även på en liten fika.

Kostnad: 100:-
Verktyg: Täljkniv (som vi tillhandahåller)
Max 12 deltagare. Skicka din anmälan till camilla.ed@kalmarkonstmuseum.se

Om Niclas Hallberg:
Niclas är en mångfacetterad konstnär med bakgrund som hemslöjdskonsulent och de senaste åren mest verksam internationellt inom video och performance.

Numera är han bosatt och verksam på en gård i Blekinge där erfarenheterna smälter samman och slöjden tar ny plats.

”Slöjden har för mig varit en kombo av brukbarhet och folkkonst. Gamla traditionella tekniker och verktyg med stort fokus på form och nyskapande.”

Pris:
100:-