• Detta evenemang har redan ägt rum.

Pecha Kucha Sydosten

13 november klockan 18.3021.00

Sydosten 2019 vinjettbild

I samband med utställningen Sydosten United bjuder vi tillsammans med Svensk Form Småland och restaurang Park Hermina in till en Pecha Kucha-kväll där alla talarna är deltagare i årets Sydosten!

I en Pecha Kucha gör olika talare en presentation med 20 bilder som visas i 20 sekunder vardera. Vi ser fram emot en kväll där olika hantverkare och konstnärer ger oss en inblick i just deras material och process!

Kvällens talare:

1. Maria Bang Espersen
Maria är konstnär med glas som sitt huvudmaterial. Hon är utbildad inom glas både i Kosta och på Bornholm och hon har även en MFA från California Institution of the Arts. Maria kommer från Danmark men i somras flyttade hon till Sverige och i sin ateljé i Boda arbetar hon med verk som visas både nationellt och internationellt.

Instagram: @maria.bang.espersen

2. Philip Brosgård
Philip återfinns till vardags i Karlskrona där han jobbar som produktionstekniker på NKT. Fiske har varit en aktiv fritidssysselsättning i många år och han har börjat göra sina egna fiskbeten vilket med tiden har utvecklats och förfinats. I Sydosten United kan du se några av de drag och kapsylöppnare som han skapar.

Instagram: @brosgard

3. Anabelí Díaz
Konstnär och keramiker Anabelí är född i Mexiko men bor sedan mitten av 90-talet i Sverige. Hon är utbildad på Capellagården och HDK i Göteborg och har numera sin studio i Pukeberg. Anabelí arbetar till viss del med bruksobjekt men framförallt så bygger hon skulpturer, ofta med inspiration av mexikansk keramik. I Sydosten-utställningen deltar hon med blåvitt porslin, ett fat med orientaliskt inspirerat motiv.

Instagram: @anabelidiaz

4. Sarah Riedel
Sarah kommer ursprungligen från Tyskland men bor numera i Alvesta. Där driver hon företaget ”This is Not Soap” som gör små kollektioner av craftade tvålar såväl som unika tvål-skulpturer. I Sydosten United kan ni se Duschgelflaskan – en av hennes tvålskulpturer.

Instagram: @thisis_notsoap

5. Lene Andreasen
Lena gör korgarbeten av flätad pil som är både dekorativa och praktiska. Hon bor i Blekinge och i Sydosten United kan ni se en av hennes korgar.

6. Rayna Cunningham
Rayna är konstnär och utrycker sig både i måleri och läderarbeten. I Sydosten United visas mini elephant en unik rosa ek-garvad strutsskinnsväska. Rayna har bott både här och där i Europa men återfinns nu i Algutsboda.

Instagram: @raynacunningham

7. Niclas Hallberg
Niclas är en mångfacetterad konstnär som rör sig både i slöjdtradition och performancekonst. Han har ett stort engagemang för konstnärlig utveckling och har på olika sätt skapat förutsättningar för sig, såväl som för andra utövare, att utmanas och växa som konstnärer. Niclas bor i Blekinge och i Sydosten United finns han representerad med en stor slöjdad träskål.

www.niclashallberg.se

Evenemang Kategorier: