Workshop i fotografi – Ett tings berättelse

24 oktober klockan 13.0016.00

80kr – 100kr
Person i mask på en åker framför en dimmig skog.

Hur berättar man med bilder och vad är det som gör att en bild blir intressant och känns?

Kalmar konstmuseum bjuder in till en kreativ workshop i fotografi tillsammans med konstnären och fotografen Emanuel Cederqvist. Emanuel medverkar i utställningen Fältarbeten på museet och bistår även Kalmar konstmuseum i arbetet med att samla in bilder till vårt berättarprojekt Vill du låna världen din berättelse – i bild.

Workshopen inleds med att Emanuel Cederqvist visar sitt och Henrik Anderssons verk Varaktigt övergiven (2020) som ingår i Fältarbeten. Vi fortsätter sedan i biblioteket där vi sätter oss in i sätt att se på föremål och vilka verktyg vi kan använda oss av för att förändra intrycket av dem på en bild.

Till workshopen tar du med dig en sak som är betydelsefull för dig – något som för dig bär på en historia, kanske berättar saken något om dig? Det kan vara ett smycke, en hatt, en blomma, en papperslapp eller egentligen vad som helst bara det är fysiskt möjligt att ta med sig.

Vi utforskar hur gestaltningen av föremålet kan förstärkas eller förändras med hjälp av ljus och omgivning. Du använder din egen mobil för att fotografera objektet någonstans i eller runt konstmuseet. Vi avslutar dagen med att skriva ut bilderna och gå igenom de berättelser som skapats.

Max 15 deltagare, föranmäl till info@kalmarkonstmuseum.se

Pris: 100kr / (80kr studenter). Fika ingår.

Pris:
80kr – 100kr