• Detta evenemang har redan ägt rum.

X. Samtal och process

26/8 klockan 11.0015.00

Varmt välkommen till en träff där vi gemensamt upplever, ser på och samtalar om offentlig konst. Offentlig konst består ofta av en skulptur i en park, ett byggnadsanknutet verk eller en inköpt målning. Men ett offentligt verk eller gestaltning kan också bestå av process och deltagande som i Johanna Billings verk In Purple som visas på Kalmar konstmuseum. Vi startar med att se filmverket In Purple och samtalar efteråt om processbaserad offentlig konst. På Linnéuniversitetet ser vi på två filmer från projektet I dialog om offentlig konst. Filmerna är tänkta som verktyg i arbetet med konst i det offentliga rummet. Vi hoppas att filmerna kan bidra till ett gemensamt och inspirerande samtal. Dagen avslutas med erfarenheter från idé till genomförande av konsten på LNU som följs av en mindre guidad tur.

Träffen vänder sig till alla som arbetar med offentlig konst, till exempel stadsarkitekter, projektledare inom bygg- och samhällsbyggnation, fastighet, kultur i kommuner och regioner och konstnärer. Aktiviteten görs inom bild- och formutvecklaren i Kalmar läns uppdrag i projektet I dialog med offentlig konst och i samarbete med nätverket för offentlig konst i Kalmar län, NOKK. I dialog om offentlig konst genomförs tillsammans med Konstnärscentrum Syd (KC Syd) och bild- och formutvecklaren i Kalmar län med stöd av bild- och  formutvecklaren i Region Kronoberg, Region Kalmar län, Emmaboda kommun, Kalmar kommun och KC Syd.

PROGRAM 26/8, KL. 11.00 – 15.00, KALMAR KONSTMUSEUM OCH LINNÉUNIVERSITETET

11.00 Inledning på Kalmar konstmuseum med Anneli Berglund, bild- och formutvecklare Kalmar län och Pernilla Frid, projektledare I dialog med offentlig konst.
11.10 Introduktion till verket In Purple av konstnären Johanna Billing, som följs av filmvisning och samtal kring processbaserad konst.
12.00 Lunch (Lunchen är på egen bekostnad)
13.00 Samling vid universitetsbiblioteket, LNU. Filmvisning och samtal.
13.45 Konsten på Linnéuniversitetet och guidad tur med Pernilla Frid, dåvarande konstkonsult för LNU.
15.00 Avslutning

Anmäl dig senast 22:e augusti 2022 till anneli.berglund@kalmarkonstmuseum.se

Varmt välkommen!
Pernilla Frid, projektledare och Anneli Berglund, bild- och formutvecklare Kalmar län
pernilla.frid@kalmarkonstmuseum.se, anneli.berglund@kalmarkonstmuseum.se

Bild: The invention of Europe av Carla Zaccagnini. Linnéuniversitetet, Kalmar.

Evenemang Kategori:

Kalmar konstmuseum och Linnéuniversitetet Kalmar