Live Stream | inom räckhåll

Ölands konstskola II

17/05 - 07/06 2017

Nu är det återigen vår och med den kommer den spännande årliga utställningen av studenterna på Ölands konstskola II. Årets utställning, Live Stream | inom räckhåll, försöker realisera det virtuella genom att återföra det till en fysisk närvaro och betona sociala erfarenheter i mötet med konsten.

Nya verk som består av video, performance, skulptur, installation och måleri ger besökaren mångfaldiga ingångar som simulerar sökandet av information på internet, där länkar och kopplingar kan göras i var och ens takt. Här blir informationssökningen påtaglig, medan spänningar och översättningar mellan språk, biologi samt en mängd subjektiviteter äger rum.

Välkomna att fira studenternas arbeten!

Kurator: Laura Hatfield

17 maj, klockan 18, vernissage

20 maj, klockan 14-16, Artists and Friends Ett tillfälle att möta konstnärerna bakom verken och få en rundtur av utställningen.

20-28 maj, klockan 14-16, Möt konstnärerna Två av konstnärerna kommer att finnas till hands i utställningsrummet för att svara på eventuella frågor och berätta mer om utställningen.

23 maj, klockan 15, Soppköket I the meal Ett verk i utställningen där besökare får vara med i processen och även får ett tillfälle att äta och lyssna på musik i utställningen.