Interior Ambush

Sara-Vide Ericson

05/02 - 19/04 2020

I utställningen Interior Ambush visar Sara-Vide Ericson en serie nya målningar i större format som behandlar vårt förhållande till artefakter, ritualer och platser. Konstnärens egen, personliga historia, hennes kropp och det landskap som omger henne och som gjort så sedan barnsben, blir verktyg för iscensättningar som genom måleriet omvandlas till angelägna och drabbande berättelser.

I Sara-Vide Ericsons expressiva måleri är utgångspunkten nära nog en performance utan publik. Valet av rekvisita växer fram i process och med intuition. Platserna är sådana som hon kan utan och innan. Dokumentationen görs av människor i hennes närhet som inte påverkar henne utifrån, utan låter henne vara i en total närvaro och skapa ett kroppsminne att bära med sig tillbaks in i ateljén där verken själva sedan tar form.

Interior Ambush samproduceras med Galleri Magnus Karlsson, Hälsinglands museum och Konstakademien i Stockholm där den först visades under hösten 2019. Utställningen på Kalmar konstmuseum kommer att innehålla delvis nya, ej tidigare visade verk.

Till utställningen produceras en katalog med text av författaren och skribenten Therese Bohman.

 

Hör Sara-Vide berätta mer om sitt konstnärskap i avsnitt 12 av podden Konstnärskapet från 24 mars 2021.

Bild: Utsnitt, Sara-Vide Ericson, The Percussionist, 2019