PechaKucha

Vad är PechaKucha?

PechaKucha är ett presentationsformat som innefattar 20 bilder som visas 20 sekunder vardera. Det innebär ett anförande på exakt sex minuter och 40 sekunder vilket kommit att börja användas inom design, arkitektur, fotografi, konst och andra kreativa yrken eller akademier. Men det kan även användas för att berätta om forskning, studier, samlingar, fritidsintressen, resor eller andra passioner.

Som uttrycket avslöjar så härrör det från Japan och översätts enklast till snick-snack. Det föddes på ett arkitektkontor i Tokyo 2003 där två arkitekter tröttnat på långdragna föredrag och föreläsningar som tycktes förlora fokus. De ville ha snabb, fokuserad och lättförståelig information vilket de ansåg sig uppnå med PechaKucha-formatet. Presentationsformen har därifrån växt sig allt större och även skett hos oss på Kalmar konstmuseum.

Onsdagen den 15 november hade vi en PechaKucha-kväll i vårt bibliotek. Fokuset låg på design och arrangerades tillsammans med Svensk Form Småland. Ett lyckat arrangemang som säkerligen återkommer. Nästa onsdag har vi jubileumskväll på museet för att fira Kalmar konstförening som funnits sedan 1917. Detta uppmärksammas med högtidligt besök av Erik Broman som verkade som Konstmuseets chef mellan 1964 till 1999. Samtidigt öppnar utställningen Det spirar, det gäller livet med verk av Gunilla Skyttla och Raine Navin.

På onsdagar har vi öppet till klockan 20 med fritt inträde för studenter.
– Hjärtligt välkommen!

2 reaktioner till “Vad är PechaKucha?”

 1. Hej, varför kommer inbjudan så sent, dagen innan?

  Jag är medlem i föreningen och inte hört om detta tidigare.
  Och kan inte komma.

  hälsar

  1. Hej Bertil!
   Vi har haft informationen på vår webbsida sen en tid tillbaka och blogginlägget kom upp som extra information utöver det.
   Jag ska se över våra informationsutskick som du antingen får elektroniskt eller med vanlig post.
   Vi kommer säkerligen att ha PechaKucha på nytt framöver, då jag hoppas att du kan komma.
   Mvh Ullis, Besöksvärd, Kalmar konstmuseum

Kommentarer inaktiverade.