IdaOskar

Visning av inbjudna gäster

I väntan på Markus Åkessons Sleeping Beauty så har vi smygöppnat Med Inbjudna Gäster. En salong där Åkesson gjort personliga urval tillsammans med andra konsthistoriska nedslag utifrån hans egna konstnärskap.

Lördagen den 27/1 höll besöksvärdarna Ida och Oscar flertalet visningar med olika aspekter av utställningen. Fokus var på porträtt, landskap, skulptur, sagor och folktro. Sådant som finns i utställningen och dessutom varit av uppenbar vikt för Åkesson i hans eget skapande. För visst har John Bauers illustrationer varit en stor inspirationskälla för konstnären varför två av dessa lånats in från Jönköpings läns museum och Blekinge museum.

Onsdagarna den 31/1 och 7/2 inbjuder vi till två kvällar med gästerna. Klockan 18.30 kommer Ida och Oscar nämligen att presentera sina personliga nedslag i samlingen.

Du är självklart välkommen att delta och besök oss gärna den 10 februari när det hålls vernissage för de bägge utställningarna klockan 14.00.