Markus

Markus Åkesson med inbjudna gäster

Den 13 januari öppnades hans senaste soloutställning på Galerie Da-End i Paris och den 10 februari är det äntligen vår tur. Då kommer vi nämligen att öppna portarna till Sleeping Beauty av Markus Åkesson.

Vid den tidpunkten har utställningen redan smygstartat med inbjudna gäster redan den 27 januari. Det kommer vara en salong där Åkesson gjort personliga urval tillsammans med andra konsthistoriska nedslag utifrån hans egen konstnärskap. Bland dessa kommer det ingå verk av John Bauer, Sarah Jerome och Marcus Larson liksom verk ur Kalmar konstmuseums samling.

Sleeping Beauty utgår från verket med samma titel. Ett verk som skapade stora rubriker föregående år när det fick plockas ner från entrén i den skola som beställt verket. I övrigt kommer det visas flertalet drömska målningar som tycks vidröra motiv från sagans värld. Såsom Sleeping Beauty härrör från Törnrosa så berörs fantasier i gränslandet mellan sömn, vakenhet, ljus, mörker, liv och död. Dessutom kommer vi mötas av de noggrant avbildade ansiktsuttryck som många förknippar med konstnären.

Vi kommer ställas inför flertalet existentiella frågor och intressanta frågeställningar i mötet med Åkessons detaljrika kompositioner och du är välkommen att delta.

6 reaktioner till “Markus Åkesson med inbjudna gäster”

1. Det ska bli roligt att se Marcus Åkessons verk. Vi hade två av hans tavlor till utlottning på Art Attack för några år sedan.

1. Hej Anneli! Härligt att höra och vilken succé det blev. Kul med en utställning av en internationell konstnär med regional anknytning liksom att få se utvalda verk av John Bauer och Ellen Ehk Åkesson med flera.
      Mvh Ullis, Museivärd.

1. Hej Henriette!
      Detta erbjudande var riktat till samtliga besökare. Hoppas du hade möjlighet att närvara annars kommer det fler, liknande evenemang framöver. Du har väl inte missat att vi erbjuder guidad visning kl. 12 och 14 varje lördag och söndag.
      Välkommen in.
      Mvh Ullis, Museivärd.