En vabruari med konst

Nu är den kritiska månaden februari här – eller ”vabruari” som den ofta kallas av småbarnsföräldrar. Februari är den månad då flest föräldrar är hemma med sjuka barn. En tung månad då många går på sparlåga och längtar till våren. Men var kan vi hämta energi i brist på sol och värme? Hur tar vi hand om oss för att orka? 

Självklart är ju det ju bra att boosta sitt immunförsvar med både det ena och det andra i vitaminväg men kanske är det så att vi också behöver fylla på med något annat? Kan kanske ett museibesök få dig att känna dig lite bättre till mods….i alla fall för dagen? Forskning visar att kultur kan bidra till förbättrad hälsa och livskvalitet. Självklart är detta något som verkar i ett långsiktigt perspektiv. Men låt oss nu pigga upp februari! 

På Kalmar konstmuseum har vi en spännande månad framför oss. I helgen sa vi hej då till vår fantastiska utställning Madness & Civilization av Kudzanai Chiurai. Denna utställning har varit med oss sen 20/10 – 2018. Utställningen har fått mycket medial respons och uppmärksammades bland annat av P1 Kultur Sveriges Radio. Den 16/2 – 2019 slår vi upp dörrarna till Professor Balthazar och monumentet över den osynliga medborgaren av Behzad Khosravi Noori. En utställning som vi verkligen sett fram emot eftersom det även innebär att vår nya museichef Bettina Pehrson är på plats i huset. Men innan dess anordnar vi den 6/2 en workshop utifrån Designarkivets utställning Vem är du? Mode och PoesiVår besöksvärd Niels Vonberg håller i workshopen som bär titeln Bär Karin Boye Prada? Mer information om detta evenemang finns på hemsidan. Den 19 – 24/2 erbjuder vi ett sportlovsprogram för lediga barn. Utifrån utställningen Professor Balthazar och monumentet över den osynliga medborgaren jobbar vi med temat uppfinnarstaden. Tillsammans konstruerar vi en uppfinnarstad med hjälp av fantasin.  Mer information om exakta tidpunkter och anmälning finns på vår hemsida. 

Så visst finns det väl hopp för februari! Välkomna in och besöka våra utställningar och ta en kopp kaffe i entrén där vi nu även erbjuder Kafé Nejlikans goda biscotti till försäljning.  

Bild: Kalmar Slott av Axel Lekander. Finns i vår samling.