På konstkollo

Nu har tre intensiva veckor med konstkollo passerat. Vi har varit i Mörbylånga, Hultsfred, Högsby, Påskallavik, Västervik och Emmaboda. Ett stort antal barn har deltagit och skapat underbara ting. Jag har varit ledare för två utav dessa kollon, i Hultsfred och i Emmaboda. 

V. 26 startade vi i Hultsfred med arton barn! Vi höll till i Konstföreningen Kopparslagarens fina lokaler och galleri. Nästan hela veckan kunde vi vara utomhus och jobba med allt från måleri till skulptur. Vi pratade om vattenbrist och växter. Men fantasin fick styra. Mycket landskapsmåleri kom till och skulpturer i utopiska och exotiska former. Vi avslutade veckan med en vernissage i galleriet. Denna var väldigt välbesökt och utställningen fick sedan hänga över lördagen och söndagen med hjälp av konstföreningen på plats som vaktade.

V. 28 var jag på plats i Emmaboda. Liksom förra året höll vi till på Mötesplatsen i Emmaboda Folkets hus. Mötesplats Emmaboda är en mötesplats för alla i Emmaboda, där finns möjligheter till både schemalagd och spontan verksamhet. Här finns ett naturligt flöde på folk och mycket ungdomar som kommer dit och umgås. Detta året möttes en mängd olika ursprungs nationaliteter i gruppen. Otroligt spännande att få ta del av deras berättelser. Även i Emmaboda arbetade vi med vatten, växter och djur. Vi pratade om invasiva arter och om vårt ekosystem. Utgångspunkten var att jobba med måleri och skulptur utifrån skrot och återbruk. Ett kreativt rum blev till denna vecka där det också fanns fina stunder att umgås och prata med nya kompisar. Oscar Söderström var med mig de två första dagarna på detta kollo. Även här avslutade vi med en vernissage på fredagen där även en del konst såldes! 

 Alla våra kollon har fått fin uppmärksamhet i både radio, tv och press. Nedan följer några exempel på länkar att gå in på för att ta del av dessa inlägg. Nu är alltså våra konstkollon över för i år men vi får inte glömma vår paviljong i Stadsparken utanför Kalmar konstmuseum som är öppen ända fram till 15/8. Ha en fin sommar alla och besök oss gärna på museet. 

länkar Konstkollo: på SVT,  i Vimmerby tidning och på Sveriges radio.

Bild: Från konstkollo i Hultsfred 2019