Annette

Värm ett hjärta i jul

På julafton bjuder Kalmar Stadsmission in till traditionellt julfirande på Södra Långgatan. Vi stödjer självklart deras behjärtansvärda arbete och deltar därför med att samla in julklappar till firandet. Detta genomförs med stort engagemang från både personal, medlemmar och besökare och det är fortfarande möjligt att hjälpa till.

Sedan den 11 december har julklappssäcken fyllts på och vi hoppas självklart att högen växer t.o.m. den 20 december som vi har som sista inlämningsdag innan klapparna överlämnas till Kalmar Stadsmission fredagen den 21 december. Om du inte har möjlighet att uträtta en god gärning genom oss så kan julklappen eller klapparna lämnas in till andra som stödjer initiativet eller direkt till Kalmar Stadsmission på Södra Långgatan 36 som har öppet vardagar kl. 9 till 14. Slå gärna in så det är enkelt att öppna för att se innehållet och märk gärna om det är bäst lämpat för kvinna, man eller barn. Likadant så underlättar det om man anger storlek eller lämplig ålder för mottagaren ifall det skulle behövas.

Fredagen den 21 december är sista dagen vi håller öppet innan jul. Denna dag har vi fri entré vilket erbjuds varje fredag. Förhoppningsvis är det en välkommen paus i julhandlingen eller så finner du kanske något roligt julklappsinköp i vår butik. Inför jul har vi tagit in fina hyacint- och amaryllisvaser skapade utav Annette Gulbaek och vi har också delar av hennes Antares-stjärna till försäljning. Utöver konstföremål, böcker och andra varor så erbjuder vi även presentkort och medlemskap i vår konstförening.

From annandag jul t.o.m. den 30 december håller vi öppet kl. 11 till 16 varje dag, precis som den 2 till 6 januari 2019. Därefter återgår vi till våra ordinarie öppettider och Sydosten 2018 kommer plockas ner. Översta utställningsrummet kommer därpå att ändra format och förvandlas till en teaterscen. Den 19 januari är det nämligen urpremiär för D-moll är Ljusgrönt. En föreställning i Byteaterns regi som avslutar Peder Nabos 42-åriga karriär i ensemblen. Hos oss genomförs sedan flertalet uppträdanden t.o.m. den 8 februari följt av turné.

I februari tillträder vår nya chef Bettina Pehrsson som närmast verkat som konsthallschef och konstnärlig ledare på Marabouparken i Sundbyberg. Ihop med henne följer utställningen Professor Balthazar och monumentet över den osynliga medborgaren. En utställning av Behzad Khosravi Noori som utgår från den tecknade serien som föddes i före detta Jugoslavien 1967. Ett barndomsminne som delas av människor från vitt skilda kulturer och länder över hela världen.

Men innan dess infaller julafton med Kalle Anka och hans vänner som traditionsenligt sänds på Sveriges television. Ett program som inledningsvis sändes i Amerika 1958 innan det kom att spridas till ett fyrtiotal länder som en viktig del av julunderhållningen. Sedan 1975 sänds även Tage Danielssons Karl-Bertil Jonssons julafton, eller Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton som är dess korrekta titel. Jag väljer att avsluta detta inlägg med ett välkänt citat från den sistnämnda klassikern och lovar att återkomma med mer information om julklappsöverlämningen till Stadsmissionen inom kort.

”Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar”.

2 reaktioner till “Värm ett hjärta i jul”

Kommentarer inaktiverade.